Norjalaiset munkit HOT WOKilla: rapeita, ilmavia ja täydellisiä joulun tunnelmaan

Norwegian crullers on HOT WOK – crisp, airy and perfect for Christmas - HOT WOK

Ovatko norjalaiset munkit todella peräisin Norjasta? Ehkä, mutta kukaan ei tunnu tietävän sitä varmasti. Yksi asia on kuitenkin varma: ne maistuvat erinomaisilta. Norjassa tätä palmuöljyssä paistettua leivonnaista kutsutaan nimellä ”Fattigmann”, ja resepti muistuttaa hyvin paljon klassisia tanskalaisia munkkeja. Ainoa ero on hiivan lisääminen, mikä antaa niille pehmeän ja lähes donitsin kaltaisen rakenteen.

Kun ne valmistetaan ulkona HOT WOK -polttimella, saat aikaan rapean lopputuloksen, lämpimän tuoksun ja miellyttävän jouluista tunnelmaa ruoanlaiton ympärille.

Ainekset (noin 20 munkkia)

Munkit

1,5 dl haaleaa vettä
50 g hiivaa
500 g vehnäjauhoja
1,5 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 luomusitruuna (raastettu kuori)
100 g pehmeää voita
1 ripaus suolaa
500 g palmuöljyä (paistamiseen)

Sitruunakuorrute

100 g tomusokeria
½ sitruunan mehu
2 rkl kiehuvaa vettä
Keltaista elintarvikeväriä (valinnainen)

Valmistus

Lämmitä vesi haaleaksi ja liuota hiiva siihen.
Sekoita kulhossa jauhot, kardemumma, vaniljasokeri ja suola.
Lisää hiivaseos ja vaivaa taikina yhteen.
Lisää munat yksi kerrallaan.
Raasta sitruuna ja lisää kuori sekä voi taikinaan.
Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia käsin tai koneella.
Anna taikinan nousta 1 tunti.
Kauli taikina suorakulmioksi (noin 50×20 cm), jaa se kahteen osaan ja leikkaa sitten 20 noin 10 cm pituista suikaletta.
Leikkaa pieni viilto keskelle jokaista suikaletta ja pujota toinen pää reiän läpi muodostamaan perinteinen munkin muoto.
Anna nousta vielä 30 minuuttia.
Kuumenna HOT WOK -poltin täydelle teholla ja sulata palmuöljy.
Paista 4–5 munkkia kerrallaan. Käännä ne 2–3 minuutin jälkeen, kun ne ovat kevyen kullanruskeita, ja paista vielä 1–2 minuuttia.
Nosta valmiit munkit talouspaperin päälle valutukseen.
Sekoita kuorrute ja koristele munkit, kun ne ovat täysin jäähtyneet.

Perinteinen pohjoismainen jouluherkku

Norjalaiset munkit ovat yksinkertainen ja herkullinen jouluherkku. Ulkona HOT WOK -polttimella valmistaminen tuo niihin erityisen aromin ja tunnelmallisen ilmapiirin. Täydellinen tapa tuoda joulun tunnelma ulos.

Back to Inspiraatiot

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.