Kun et käytä HOT WOK -wokkipannuasi pidempään aikaan – esimerkiksi muuton tai kausisäilytyksen yhteydessä – on tärkeää suojata se oikein. Valurauta- tai hiiliteräksinen wokkipannu voi vahingoittua helposti, jos se altistuu kosteudelle tai säilytetään väärin.
Tässä oppaassa saat parhaat vinkit wokkipannun turvalliseen säilytykseen, jotta se pysyy hyvässä kunnossa ja on valmiina käyttöön aina tarvittaessa.
Puhdista wokkipannu huolellisesti ennen säilytystä
Ennen kuin laitat wokkipannun varastoon, varmista että se on täysin puhdas ja kuiva.
-
Huuhtele kuumalla vedellä (vältä pesuainetta, jos kyseessä on hiiliteräksinen wokkipannu).
-
Kuivaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
-
Halutessasi voit asettaa sen hetkeksi matalalle lämmölle HOT WOK -kaasupolttimen päälle varmistaaksesi, että kaikki kosteus on haihtunut.
Suojaa pinta öljyllä
Ruosteen ja värimuutosten estämiseksi voitele wokkipannu ohuella kerroksella öljyä.
-
Käytä ruokaöljyä tai muuta happovapaata öljyä.
-
Levitä öljy tasaisesti koko pinnalle, sekä sisä- että ulkopuolelle.
-
Pyyhi ylimääräinen öljy pois talouspaperilla, jotta pinta ei jää rasvaiseksi.
Näin wokkipannu pysyy yhtä hyväkuntoisena kuin sinä päivänä, kun sen pakkasit.
Valitse oikea säilytyspaikka
-
Säilytä wokkipannu kuivassa ja mieluiten ilmastoidussa paikassa.
-
Vältä kosteita kellareita tai lämmittämättömiä varastoja, joissa voi muodostua kondenssia.
-
Jos säilytät wokkipannua laatikossa, varmista että ilma pääsee kiertämään, jotta kosteus ei pääse kertymään.
Lisävinkkejä pitkää käyttöikää varten
-
Vältä suuria lämpötilavaihteluita, jotka voivat aiheuttaa kondenssia ja ruostetta.
-
Peitä wokkipannu kevyesti keittiöpyyhkeellä tai kannella, jotta se pysyy pölyltä suojattuna mutta saa silti ilmaa.
-
Jos pannua säilytetään hyvin pitkään, voit ajoittain levittää uuden ohuen öljykerroksen.
-
Jos wokkipannussa on puiset kahvat, varmista että ne pysyvät kuivina, jotta puu ei vääntyisi.
Valmis käyttöön uudelleen
Kun otat wokkipannun taas käyttöön, riittää että huuhtelet sen nopeasti kuumalla vedellä, kuivaat huolellisesti ja tarvittaessa lämmität kevyesti kaasupolttimen päällä. Näin se on valmis tarjoamaan jälleen korkean lämmön ja täydelliset wokkiateriat.
Yhteenveto: varmista, että wokkipannu on puhdas, kuiva, öljyllä suojattu ja säilytetty kuivassa, ilmastoidussa paikassa – näin se pysyy erinomaisessa kunnossa vuosien ajan.
Kuinka säilyttää wokkipannu oikein – vältä ruostetta ja värimuutoksia
Kun et käytä HOT WOK -wokkipannuasi pidempään aikaan – esimerkiksi muuton tai kausisäilytyksen yhteydessä – on tärkeää suojata se oikein. Valurauta- tai hiiliteräksinen wokkipannu voi vahingoittua helposti, jos se altistuu kosteudelle tai säilytetään väärin.
Tässä oppaassa saat parhaat vinkit wokkipannun turvalliseen säilytykseen, jotta se pysyy hyvässä kunnossa ja on valmiina käyttöön aina tarvittaessa.
Puhdista wokkipannu huolellisesti ennen säilytystä
Ennen kuin laitat wokkipannun varastoon, varmista että se on täysin puhdas ja kuiva.
Huuhtele kuumalla vedellä (vältä pesuainetta, jos kyseessä on hiiliteräksinen wokkipannu).
Kuivaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
Halutessasi voit asettaa sen hetkeksi matalalle lämmölle HOT WOK -kaasupolttimen päälle varmistaaksesi, että kaikki kosteus on haihtunut.
Suojaa pinta öljyllä
Ruosteen ja värimuutosten estämiseksi voitele wokkipannu ohuella kerroksella öljyä.
Käytä ruokaöljyä tai muuta happovapaata öljyä.
Levitä öljy tasaisesti koko pinnalle, sekä sisä- että ulkopuolelle.
Pyyhi ylimääräinen öljy pois talouspaperilla, jotta pinta ei jää rasvaiseksi.
Näin wokkipannu pysyy yhtä hyväkuntoisena kuin sinä päivänä, kun sen pakkasit.
Valitse oikea säilytyspaikka
Säilytä wokkipannu kuivassa ja mieluiten ilmastoidussa paikassa.
Vältä kosteita kellareita tai lämmittämättömiä varastoja, joissa voi muodostua kondenssia.
Jos säilytät wokkipannua laatikossa, varmista että ilma pääsee kiertämään, jotta kosteus ei pääse kertymään.
Lisävinkkejä pitkää käyttöikää varten
Vältä suuria lämpötilavaihteluita, jotka voivat aiheuttaa kondenssia ja ruostetta.
Peitä wokkipannu kevyesti keittiöpyyhkeellä tai kannella, jotta se pysyy pölyltä suojattuna mutta saa silti ilmaa.
Jos pannua säilytetään hyvin pitkään, voit ajoittain levittää uuden ohuen öljykerroksen.
Jos wokkipannussa on puiset kahvat, varmista että ne pysyvät kuivina, jotta puu ei vääntyisi.
Valmis käyttöön uudelleen
Kun otat wokkipannun taas käyttöön, riittää että huuhtelet sen nopeasti kuumalla vedellä, kuivaat huolellisesti ja tarvittaessa lämmität kevyesti kaasupolttimen päällä. Näin se on valmis tarjoamaan jälleen korkean lämmön ja täydelliset wokkiateriat.
Yhteenveto: varmista, että wokkipannu on puhdas, kuiva, öljyllä suojattu ja säilytetty kuivassa, ilmastoidussa paikassa – näin se pysyy erinomaisessa kunnossa vuosien ajan.