Vihreä thaicurry grillatulla lohella

Green Thai Curry with Grilled Salmon - HOT WOK

Vihreä thaicurry grillatulla lohella

4 annosta

🧂 Ainekset:

  • 500 g lohifileetä

  • Vihanneksia maun mukaan, esim.:

    • 1 keltainen porkkana

    • 1 tavallinen porkkana

    • 1 punasipuli

    • 1 pieni paprika

    • 1 pieni kesäkurpitsa

    • n. 150 g parsakaalia

    • n. 100 g sokeriherneitä

    • 250 g vihreää parsaa

    • 1 paksoi

  • 1 l kookosmaitoa

  • 2 rkl vihreää currytahnaa

  • 1 rkl wok-mausteseosta (valinnainen)

  • 3 rkl wok-öljyä

  • 1–2 rkl kalakastiketta

🔥 Valmistus:

  1. Grillaa lohi epäsuoralla lämmöllä (n. 200 °C) esimerkiksi puualustalla tai planchalla. Sisälämpötila: 54–60 °C.

  2. Kuumenna wokki, lisää öljy ja paista vihannekset (ei paksoita) kovalla lämmöllä. Mausta.

  3. Lisää paksoi ja paista nopeasti. Vihannesten tulee jäädä napakoiksi.

  4. Ota vihannekset pois. Lisää kookosmaidon kiinteä osa wokkiin, sulata. Lisää currytahna ja sekoita. Kaada loput kookosmaidosta joukkoon ja mausta kalakastikkeella.

  5. Lisää vihannekset takaisin, kiehauta ja ota wokki pois lämmöltä.

  6. Tarjoile riisin ja grillatun lohen kanssa.
    Hyvää ruokahalua!

Back to Let's Wok – Reseptit

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.