Ajam Paniki – Indonesialaiset kanansiivet kookoskastikkeessa

Ajam Paniki – Indonesian Coconut Chicken Wings

Tulinen, aromaattinen ja täyteläinen ruoka – täydellinen HOT WOK -valmistukseen

Tuo Indonesian maut omaan pihaasi tällä helpolla ja maukkaalla Ajam Paniki -reseptillä. Tässä klassisessa annoksessa vapaan kanan siivet hautuvat mausteisessa kookoskastikkeessa. Kun valmistat sen HOT WOKissa, saat maksimaalisen lämmön ja autenttisen maun.

Ainekset (4 annosta)

Kanalle:

  • 1 kg vapaan kanan siipiä

  • Öljyä paistamiseen

Maustetahna (boemboe):

  • 3 salottisipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 punaista chiliä (maun mukaan)

  • 1 tl korianterijauhetta

  • 1 tl kurkumaa

  • 1 tl katkaraputahnaa (valinnainen)

  • 1 rkl öljyä (sekoitukseen)

Kastike:

  • 400 ml kookosmaitoa

  • 2 sitruunaruohon vartta, murskattuna

  • 3 limenlehteä

  • 2 Daun Salam -lehteä (indonesialainen laakerinlehti, valinnainen)

  • Suolaa ja sokeria maun mukaan


Ohjeet:

1. Valmista maustetahna (boemboe):
Soseuta kaikki ainekset sileäksi tahnaksi tehosekoittimessa tai morttelissa.

2. Ruskista siivet:
Kuumenna HOT WOKin sisemmäiset renkaat ja lisää öljy. Paista kanansiivet kullanruskeiksi. Nosta sivuun.

3. Kypsennä kastike:
Laske hieman lämpöä. Lisää boemboe ja kuullota 1–2 minuuttia, kunnes tuoksuu. Kaada joukkoon kookosmaito, sitruunaruoho, limenlehdet ja Daun Salam. Mausta suolalla ja sokerilla.

4. Hauduta:
Laita siivet takaisin wokkiin. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut ja siivet kypsiä.

5. Tarjoile:
Tarjoile höyryävän kuumana riisin kanssa – ja nauti aidosta indonesialaisesta mausta HOT WOKilla valmistettuna!

Vinkki: Ei vielä HOT WOKia? Voit tehdä tämän myös tavallisella liedellä – mutta HOT WOKin liekki nostaa maun uudelle tasolle.

Back to Let's Wok – Reseptit

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.