🔪 Valmistelutiedot Shrimp Banh Mi -leivälle

Shrimp Banh Mi - HOT WOK

Annoksia: 2
Välineet: HOT WOK Pro
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Kypsennysaika: 6 minuuttia

🔥 Shrimp Banh Mi – BBQMoods-tyyliin (2 annosta)

Rapea patonki, mehukkaat valkosipuli-voikatkaravut, tulinen srirachamajoneesi ja makea sipulitäyte. Tämä Banh Mi on rohkea, nopea ja täynnä makua – juuri sellainen ateria, josta BBQMoods pitää.

🧄 Tarvikkeet

Katkarapujen marinadiin:

  • 300 g isoja, kuorittuja katkarapuja

  • 1 tl chilihiutaleita

  • ½ tl valkopippuria

  • ½ tl kurkumaa

  • ½ tl paprikajauhetta

  • 1 rkl neutraalia öljyä

Sipulisalsaan:

  • ½ pieni keltainen sipuli, hyvin ohuiksi renkaiksi viipaloituna

  • 2 kevätsipulia, hienoksi viipaloituna

  • ½ rkl oliiviöljyä

  • 1 tl etikkaa

  • Tippa hunajaa

  • Ripaus suolaa ja vastajauhettua pippuria maun mukaan

Srirachamajoneesiin:

  • 2 rkl majoneesia

  • 2 rkl srirachakastiketta

  • ½ rkl sitruunamehua

  • Tippa hunajaa

  • Vastajauhettua pippuria maun mukaan

  • (Valinnainen: pieni tilkka viskiä syvyyttä tuomaan)

Valkosipuli-voikatkarapuihin:

  • 3 rkl maapähkinäöljyä

  • 60 g suolatonta voita

  • 6 suurta valkosipulinkynttä, hienonnettuna

  • 3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa

Leivän kokoamiseen:

  • 1 rustiikkinen patonki (paista tarvittaessa)

  • Kourallinen hienonnettua salaattia


🔥 Ruoanlaitto alkaa

Vaihe 1: Marinoi katkaravut
Sekoita katkaravut chilihiutaleiden, pippurin, kurkuman, paprikan ja öljyn kanssa. Anna marinoitua muiden osien valmistelun ajan (10–15 minuuttia riittää).

Vaihe 2: Valmista sipulisalsa
Sekoita keltainen sipuli ja kevätsipuli pienessä kulhossa. Lisää oliiviöljy, etikka, tippa hunajaa sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita hyvin ja laita sivuun.

Vaihe 3: Srirachamajoneesi
Sekoita majoneesi, sriracha, sitruunamehu, hunaja, pippuri ja (halutessasi) tilkka viskiä. Maista ja säädä mausteita tarpeen mukaan.

Vaihe 4: Wokki tulille
Kuumenna HOT WOK keski-korkealla lämmöllä, kunnes se juuri alkaa savuta. Lisää maapähkinäöljy ja pyöräytä wokissa niin, että se peittää pohjan.

Lisää marinoidut katkaravut ja paista nopeasti, jatkuvasti sekoittaen. Kun katkaravut alkavat muuttaa väriä, alenna lämpöä keskilämmölle. Lisää voi ja valkosipuli. Sekoita ja jatka kypsentämistä – varo polttamasta valkosipulia.

Noin 2 minuutin kuluttua lisää persilja. Sekoita vielä kerran ja ota pois lämmöltä.


🔧 Rakenna Banh Mi -leipäsi:

  • Leikkaa patonki pituussuunnassa auki.

  • Levitä runsaasti srirachamajoneesia alaosaan.

  • Lisää kerros hienonnettua salaattia.

  • Lisää valkosipuli-persilja-voikatkaravut.

  • Päälle sipuli–kevätsipulisalsa.

  • Viimeistele srirachamajoneesilla päällimmäiseksi.

Back to Let's Wok – Reseptit

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.