2 years warranty
Makean suolainen soijakana ja parsakaali

Voimakas ja maukas wokki, jossa mureaa kanaa, rapeita vihanneksia ja täyteläinen makean suolainen kastike. Herkullinen sellaisenaan tai riisin tai nuudelien kanssa – sopii myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.
Annoksia: 4
Välineet: HOT WOK
Tunnelma: Makea, suolainen, tulinen, itämainen
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Marinointi: 1 tunti
🛒 Ainekset
Kana ja marinadi
-
750 g broilerin rintafileetä tai luuttomia reisipaloja, ohuina suikaleina
-
1 tl chilihiutaleita
-
1 tl valkopippuria
-
½ tl suolaa
-
1 tl kiinalaista viismaustejauhetta
-
1½ rkl maapähkinä- tai riisiöljyä
-
1 tl maissitärkkelystä
Vihannekset
-
200 g suuria herkkusieniä, lohkottuna
-
2 keskikokoista sipulia, viipaloituna
-
2 punaista ja/tai keltaista chiliä, ohuina viipaleina
-
300 g parsakaalin nuppuja
-
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
Wokkikastike
-
1½ rkl osterikastiketta
-
1 rkl kalakastiketta
-
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
-
1 rkl makeaa soijakastiketta (kecap manis)
-
2 rkl miriniä
-
2 tl maissitärkkelystä
Muuta
-
Neutraali, korkeaa lämpöä kestävä öljy (esim. auringonkukka- tai maapähkinäöljy)
🔥 Valmistusohjeet
-
Marinoi kana:
Sekoita chilihiutaleet, pippuri, suola, viismauste, öljy ja maissitärkkelys. Lisää kanasuikaleet ja sekoita hyvin. Peitä ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti. -
Valmista kastike:
Sekoita kulhossa osterikastike, kalakastike, vaalea ja makea soija, mirin ja maissitärkkelys. Jätä odottamaan. -
Kuumenna HOT WOK:
Lisää öljyä ja kuumenna kunnolla. -
Paista kana:
Paista kana erissä, kunnes se on kauniin kullanruskea ja kypsä. Siirrä sivuun. -
Paista vihannekset:
Lisää tarvittaessa öljyä. Paista valkosipuli, sipuli, sienet ja chili nopeasti. Lisää parsakaali viimeisenä ja paista vielä 2–3 minuuttia. -
Yhdistä kaikki:
Lisää kana takaisin wokkiin, kaada kastike päälle ja sekoita voimakkaalla lämmöllä, kunnes kaikki on tasaisesti kuorrutettu ja kiiltävä. -
Tarjoile kuumana:
Nauti sellaisenaan tai tarjoa riisin tai nuudelien kanssa. Halutessasi voit koristella seesaminsiemenillä tai kevätsipulilla.