Makean suolainen soijakana ja parsakaali

Sweet Savory Soy Chicken Stir-Fry with Broccoli

Voimakas ja maukas wokki, jossa mureaa kanaa, rapeita vihanneksia ja täyteläinen makean suolainen kastike. Herkullinen sellaisenaan tai riisin tai nuudelien kanssa – sopii myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.

Annoksia: 4
Välineet: HOT WOK
Tunnelma: Makea, suolainen, tulinen, itämainen
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Marinointi: 1 tunti

🛒 Ainekset

Kana ja marinadi

  • 750 g broilerin rintafileetä tai luuttomia reisipaloja, ohuina suikaleina

  • 1 tl chilihiutaleita

  • 1 tl valkopippuria

  • ½ tl suolaa

  • 1 tl kiinalaista viismaustejauhetta

  • 1½ rkl maapähkinä- tai riisiöljyä

  • 1 tl maissitärkkelystä

Vihannekset

  • 200 g suuria herkkusieniä, lohkottuna

  • 2 keskikokoista sipulia, viipaloituna

  • 2 punaista ja/tai keltaista chiliä, ohuina viipaleina

  • 300 g parsakaalin nuppuja

  • 4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

Wokkikastike

  • 1½ rkl osterikastiketta

  • 1 rkl kalakastiketta

  • 1 rkl vaaleaa soijakastiketta

  • 1 rkl makeaa soijakastiketta (kecap manis)

  • 2 rkl miriniä

  • 2 tl maissitärkkelystä

Muuta

  • Neutraali, korkeaa lämpöä kestävä öljy (esim. auringonkukka- tai maapähkinäöljy)

🔥 Valmistusohjeet

  1. Marinoi kana:
    Sekoita chilihiutaleet, pippuri, suola, viismauste, öljy ja maissitärkkelys. Lisää kanasuikaleet ja sekoita hyvin. Peitä ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.

  2. Valmista kastike:
    Sekoita kulhossa osterikastike, kalakastike, vaalea ja makea soija, mirin ja maissitärkkelys. Jätä odottamaan.

  3. Kuumenna HOT WOK:
    Lisää öljyä ja kuumenna kunnolla.

  4. Paista kana:
    Paista kana erissä, kunnes se on kauniin kullanruskea ja kypsä. Siirrä sivuun.

  5. Paista vihannekset:
    Lisää tarvittaessa öljyä. Paista valkosipuli, sipuli, sienet ja chili nopeasti. Lisää parsakaali viimeisenä ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  6. Yhdistä kaikki:
    Lisää kana takaisin wokkiin, kaada kastike päälle ja sekoita voimakkaalla lämmöllä, kunnes kaikki on tasaisesti kuorrutettu ja kiiltävä.

  7. Tarjoile kuumana:
    Nauti sellaisenaan tai tarjoa riisin tai nuudelien kanssa. Halutessasi voit koristella seesaminsiemenillä tai kevätsipulilla.

Back to Let's Wok – Reseptit

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.