Siirry sisältöön
Sweet Savory Soy Chicken Stir-Fry with Broccoli

Makean suolainen soijakana ja parsakaali

Voimakas ja maukas wokki, jossa mureaa kanaa, rapeita vihanneksia ja täyteläinen makean suolainen kastike. Herkullinen sellaisenaan tai riisin tai nuudelien kanssa – sopii myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.

Annoksia: 4
Välineet: HOT WOK
Tunnelma: Makea, suolainen, tulinen, itämainen
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Marinointi: 1 tunti

🛒 Ainekset

Kana ja marinadi

  • 750 g broilerin rintafileetä tai luuttomia reisipaloja, ohuina suikaleina

  • 1 tl chilihiutaleita

  • 1 tl valkopippuria

  • ½ tl suolaa

  • 1 tl kiinalaista viismaustejauhetta

  • 1½ rkl maapähkinä- tai riisiöljyä

  • 1 tl maissitärkkelystä

Vihannekset

  • 200 g suuria herkkusieniä, lohkottuna

  • 2 keskikokoista sipulia, viipaloituna

  • 2 punaista ja/tai keltaista chiliä, ohuina viipaleina

  • 300 g parsakaalin nuppuja

  • 4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

Wokkikastike

  • 1½ rkl osterikastiketta

  • 1 rkl kalakastiketta

  • 1 rkl vaaleaa soijakastiketta

  • 1 rkl makeaa soijakastiketta (kecap manis)

  • 2 rkl miriniä

  • 2 tl maissitärkkelystä

Muuta

  • Neutraali, korkeaa lämpöä kestävä öljy (esim. auringonkukka- tai maapähkinäöljy)

🔥 Valmistusohjeet

  1. Marinoi kana:
    Sekoita chilihiutaleet, pippuri, suola, viismauste, öljy ja maissitärkkelys. Lisää kanasuikaleet ja sekoita hyvin. Peitä ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.

  2. Valmista kastike:
    Sekoita kulhossa osterikastike, kalakastike, vaalea ja makea soija, mirin ja maissitärkkelys. Jätä odottamaan.

  3. Kuumenna HOT WOK:
    Lisää öljyä ja kuumenna kunnolla.

  4. Paista kana:
    Paista kana erissä, kunnes se on kauniin kullanruskea ja kypsä. Siirrä sivuun.

  5. Paista vihannekset:
    Lisää tarvittaessa öljyä. Paista valkosipuli, sipuli, sienet ja chili nopeasti. Lisää parsakaali viimeisenä ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  6. Yhdistä kaikki:
    Lisää kana takaisin wokkiin, kaada kastike päälle ja sekoita voimakkaalla lämmöllä, kunnes kaikki on tasaisesti kuorrutettu ja kiiltävä.

  7. Tarjoile kuumana:
    Nauti sellaisenaan tai tarjoa riisin tai nuudelien kanssa. Halutessasi voit koristella seesaminsiemenillä tai kevätsipulilla.

Seuraava artikkeli Aasialainen wokki kanalla, tuoreilla vihanneksilla ja nuudeleilla

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua

* Pakolliset kentät

Tuotteita sinulle...

Näytä kaikki

Lisää reseptejä

HOT WOK -inspiraatiot

  • UNLEASH YOUR CREATIVITY WITH POWERFULL WOKBURNER

    UNLEASH YOUR CREATIVITY WITH POWERFULL WOKBURNER

    HOT WOK is your shortcut to fun and healthy cooking – both outdoors and indoors. With our powerful gas burners and exclusive wok pans, you can easily prepare authentic dishes with perfectly seared meats and crispy vegetables, just like you...

    Lue nyt
  • Autumn simmering food

    Autumn simmering food

    Autumn simmering food and Stir-Fry dishes on the HOT WOK Gas burner. Autumn is here, making it the perfect time to enjoy outdoor cooking. With the HOT WOK Gas Burner, you can create delicious slow-cooked dishes and quick stir-fry meals...

    Lue nyt